December 1.

Ma egy kis segítséget hoztam a sok előttünk álló teendő rendezéséhez.
Én már hét elején megírtam a listáimat, hogy ne maradjon ki semmi és ne kelljen kapkodnom az utolsó napokban.
Az egyik egy határidő napló lett, amiben egy-egy hétre beosztottam a tennivalókat.
Az első, azaz az éppen aktuális hétre került az adventi naptár elkészítése a gyerekeknek, a falak leporolása, az ablakpucolás és a függöny mosás. A nagytakarítás többi részét felosztottam napokra és minden nap igyekszem egy-egy helységgel végezni. Ugyanígy sorban fel is díszítem a már kitakarított részeket.
Második héten megtervezem a karácsonyi menüt, összeírom a hozzávalókat és beszerzem amit lehet. A gyerekekkel képeslapokat készítünk, kiválogatjuk az elajándékozható játékokat és sütünk egy adag mézeskalácsot is. Ezen a héten a legutolsó ajándékok beszerzését is meg kell ejteni.


Harmadik héten feladjuk a képeslapokat és a cipős dobozokat, elkészítjük az ajándékokat az óvó- és tanítónéniknek, amiket aztán az utolsó napon át is adunk.
Utolsó héten már csak egy újabb rendrakás, kisebb takarítás van hátra. Mivel szünet van, lehet együtt sütögetni (valószínűleg az első adag mézeskalács már elfogyott), hangolódni az ünnepre a fiúkkal. Meg kell még venni a romlandó élelmiszereket és persze ha eddig nem sikerült még, akkor be kell csomagolni az ajándékokat. (Ezt szeretem a végére hagyni, nekem ez már a karácsony része.)

Másik listámon - ami tulajdonképpen egy bevásárló lista - összeírtam azokat, akiket megajándékozunk, hogy tudjam mit kell még beszerezni. Megterveztem a lakás díszítését, felsoroltam az ehhez hiányzó dolgokat is. (A főzés, sütés alakanyagait majd jövő héten gondolom át alaposabban.)

(Van egy harmadik listám is, amin a mi kívánságaink szerepelnek, mert ilyenkor kapjuk a kérdéseket a családtól, hogy "de mégis, mit szeretnétek?" :-))

Nektek van listátok? Megtervezitek a teendőket?

4 megjegyzés:

zazálea írta...

te is dobozolsz?most írtam a FB-ra :o)

Hajnalka Nagy írta...

Naná, lista mindig van, perxe takarításra soha, vagy csak nagyon ritkán...:( takarítani takarítok, de a nagytakarítás ált.-ban anyukámra marad, mármint, ha erre téved, akkor elkezdi és csinálja, csinálja én meg úúúúgy örülök s olyan hálás vok érte!:) nekem ez a legnagyobb ajándék :) vki helyettem pucoljon ablakokat, mert azt utálom! porszívózás, felmosás, portörlés, zegek-zugok kitakarítása jöhet, de ablak max belülről ilyen hideg időben brrrrrr...

Ajándékok és személyek listája, posta, stb az mindig listán szerepel!!

boGár krea írta...

Igen, dobozolunk, már a fiúk is rávehetők nagyobb szívfájdalom nélkül.

Hajni, én sem bánnám, ha valaki megcsinálná helyettem. De azért legtöbben nem vagyunk ilyen szerencsések, mint te. (Az ablakok külső felét, ahol elérem kintről pucolom, hogy ne jöjjön be annyi hideg. Amúgy nekem nincs vele bajom, csak annyi, hogy egyszerre csinálom és gyorsan mindet, így másnap fel sem tudom emelni a karom.) De milyen szép, mikor csillog és a díszeket is felakaszthatom rá! :)

Hajnalka Nagy írta...

Igen alig várom,h csillogjon villogjon minden :)
most idén nem lesz anyukám, mint segítség :( brühühűűű...ősszel voltak legutóbb, most meg nem tudnak jönni, csak jan.-ban, so rám vár minden haha :( és még függönyt is vmi ünnepit szeretnék felrakni a meglévő anyagaim egyikéből, so varrás is mióta vár rám oh....mentem is dolgomra! a mai Márai idézet szívembe talált, pont a közepébe s megidéződött bennem h mily édes minden gyermek, mi is anno, meg a gyerekeink most, ahogy sorolják mennyi mindent szeretne kapni a mikulástól meg télapótól!!:)) (télapó az amolyan jézuskás télapó)