Dekoráljunk! Itt a kikelet.

Ha már szépen felöltöztettük régi vázáinkat tavaszi ruhába és a cserepekben is virítanak az első hagymások haladhatunk is tovább a díszítéssel. Mi más lehetne ide illőbb, mint a kis madarak és a pillangók?
Van itt letölthető grafika, amit függeszthetünk barka ágra vagy az ablakba is, betűzőnek pedig készíthetünk mi magunk tarka szárnyasokat. Hasonló formájú madárhoz találtok sablont egy korábbi bejegyzésemben, ahol lépésről lépésre bemutattam egy filcből készült változat összeállítását.


Pillangók fotóit kinyomtatva (vagy dekor lepkéket vásárolva - és nem az élő példányokat felszúrva!) élethű dekoráció készíthető egy faág és egy üvegbúra felhasználásával. Egyszerű és elegáns.

 forrás                       forrás

Filcből és színes papírokból is vidám, tarka függőket, koszorúkat, fali képeket, de még akár csokrot is köthetünk pillékből.



Kavicsokat vagy gyurmát megfestve utánozhatjuk a kis madarak tojásainak mintáját, formáját. Ezeket keretbe foglalva különleges tavaszi hangulatot teremthetünk otthonunkban.

 

A húsvéti tojásokról egy következő bejegyzésben értekezem majd, de addig is érdemes és érdekes lehet a feltört tojáshéjakat összegyűjteni, kevés földdel megtölteni és fűszernövények magvait beleszórni. Napfényes ablakban hamarosan előbújnak saját kis zöldségeink.
 

Nincsenek megjegyzések: