Inspiráló színek - zöld

Otthonunk színeinek kiválasztásánál sok szempontot figyelembe kell vennünk. Elsősorban azt, mi az, ami tetszik, milyen környezetben érezzük jól magunkat. Aztán lényeges, hogy milyen hatást kívánunk elérni egy adott helységben, milyen tájolású a szoba és persze az is, hogy milyen funkcióval bír a helység.

Az első, talán méltatlanul ritkán használt szín, amit körbe járunk a zöld.
A zöld szín frissességet, fiatalos lendületet áraszt. Megnyugtató, ellazító hatása miatt valamilyen formában mindenképp érdemes bevinnünk otthonunkba, legyen az egy teljes falfelület vagy csupán néhány kiegészítő, akár szobanövény.

Mivel egy másodlagos színről beszélünk, ami a meleg sárgát és a hideg kéket különböző arányban foglalhatja magában, ezért sokféle hatást érhetünk el vele. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban - ami egyáltalán nem csoda, hiszen rendkívül nehéz elképzelni egy hófehér szobát színesre festve -, érdemes kisebb felületeken kísérletezni, akár díszpárnák, függönyök kicserélésével.

Merítsünk ötleteket a környezetünkből, ez esetben például a természetből, járjunk nyitott szemmel és vegyük észre mi az ami igazán tetszik, amit el tudunk képzelni magunk körül.
A komolyabb mohazöld árnyalat például inkább nyugalmat árasztó,  ami hagyományos bútorokkal mutat igazán szépen.


Az almazöld sokkal frissebb, harsányabb, lendületesebb, jól illik a modernebb formákhoz is.
A zöldet fehérrel vagy neutrális színekkel társítva tökéletesen természetes hatást érhetünk el, a szó legszorosabb értelmében is. Úgy érezhetjük magunkat egy ilyen szobában, mintha a tavaszi erdőben barangolnánk.






képek: pinterest

Nincsenek megjegyzések: