Inspiráló színek - szürke

A szürke egy kiegyensúlyozottságot sugalló, semleges szín, mely tiszteletet áraszt magából.  
 Olyan helységekben is ideális, ahol a bútorok, tárgyak színét akarjuk hangsúlyozni, mert azoknak önmagában is hangulat alakító ereje van. Az utóbbi évek frissen felemelkedett trendszíne, mely bizonyította, hogy igenis lehet rendkívül kreatív és hatásos szobát kialakítani szürkével.
 



Megnyugtató semlegessége miatt ideális alapszín nappalikban, főként ha ezt elsődlegesen pihenésre, elcsendesedésre használjuk.



Hálószobákban puritán egyszerűségével tökéletesen biztosítja a zavartalanságot.





Gyerekszobákban érdemes óvatosan bánni a szürke használatával, hiszen nyomasztóvá is válhat, de mértékkel alkalmazva remek háttere lehet a sok színes játéknak és kedvenc tárgynak.



Fürdőszobákban a kő természetes hatását idézhetjük meg vele. Meleg színű kiegészítőkkel lágyítható az összhatás, de alapvetően férfias hatású, különösen króm, fekete és grafitszürke árnyalatokkal társítva.




Konyhákban rendezett, tiszta benyomást érhetünk el vele, különösen, ha fehérrel állítjuk párba.




 Bármilyen egyéb színt a szürke erőteljesen kiemel, tökéletesen háttérbe húzódva csaknem eltűnik az élénk színek társaságában. Még a legvisszafogottabb színek is szinte kiabálnak mellette. Ha kedvenc bútorunkat teljes fókuszpontként szeretnénk használni, akkor a szürkénél nincs is jobb választás társként. Egy szürke kanapéhoz elég egyetlen élénk citromsárga párna és máris lenyűgöző karakter adtunk a szobának. Ha váltani szeretnénk, akkor pedig elég a párnahuzatot tűzvörösre cserélni ahhoz, hogy megnyugtatóból csábítóvá varázsoljuk a szobát. 








 képek: pinterest

Nincsenek megjegyzések: