Bájos nyuszi könnyen, gyorsan

Igen egyszerűen elkészíthető nyuszira bukkantam a minap. Nem is halogattuk a dolgot, a szünet első napján neki is ültünk a fiúkkal és elkészítettünk rögtön egy egész családot belőlük. Mindössze másfél óra alatt gyarapodott nyolc fősre a csapat. Nem mondom, hogy segítség nélkül, de azért nagyon ügyesen termelték a srácok a nyuszikat.Jo so and sew blogján található az eredeti leírás hozzá, az alábbi képek is tőle származnak, nagyjából magukért beszélnek.
A különbség az alapanyagban rejlik: én nem kötöttem, egyszerűen az itthon található termo anyagból vágtam ki a négyzetet, amiből az egész kiindul. (ezek kb. 15 cm oldalúakat, de tetszés szerint változtatható, így egy kisebb maroknyi nyuszkó lesz belőle)
A termo anyaghoz érdemes dupla szállal befűzni a cérnát a tűbe - aminek eredményeképpen összesen négy szálat kapunk -, mert az összehúzásnál (3-4. kép) könnyen elszakadhat.
Fércöltéssel előbb megfeleztük a négyzetet, majd egyik oldalán egyenlő oldalú háromszöget öltögettünk. (1-2. kép) A cérnát összehúzva egy kis mélyedést kaptunk, ami a nyuszi feje lett, ide tömőanyag (esetleg vatta) került gombócba gyúrva, a két háromszög adta a füleket.
Ezt követően a háton végigfutó nyílást varrtuk be rejtett  öltésekkel, majd alulról kitömtük a testet. A legalját ismét fércöltésekkel varrtuk körbe (nem össze!), ezt összehúztuk, mint egy zsák száját, a kilógó véget betoltuk a test belsejébe, ezzel szépen el is dolgoztuk a popsiját.
Ilyenkor érdemes megpróbálni megültetni, hogy lássuk hova kerüljön a farka! Nem a legalján, inkább kicsit följebb a háta varrása mentén lesz jó helyen. Mi ide pom-pomot készítettünk. Én kettő, a gyerekek három ujjuk köré tekerték a fonalat, majd középen erősen összekötöttük, elvágtuk a hurkokat, kissé körbe egyengettük ollóval, hogy szép  kerek legyen és rögzítettük a nyuszira.


Ezek után már csak a pofiját kellett befejezni. Szeme két fekete gyöngy, amit úgy varrtunk fel, hogy miután az egyiket egy öltéssel rögzítettük, utána átbökve a tűt a fejen felvarrtuk a másikat is, ezt ismételtük néhányszor. Mindig egy kicsit erősebben meghúzva a cérnát a szemek beljebb húzódnak egymás felé, így kialakul a szemgödör is. Végül apró háromszög formát hímeztünk az orra helyére.
A legvégső - nem kicsi - dilemmát a szalag választás okozta a fiúknak, de megbirkóztunk a feladattal.

Próbáljátok ki! 
Tényleg nagyon egyszerű, igen látványos és nem utolsósorban cuki eredménnyel jár.


Ps.: pom-pom egyszerűen, villa segítségével:

2 megjegyzés:

Silerika írta...

A kötöttet már kipróbáltam, de ez fantasztikus ötlet! Nagyon édes nyuszikat gyártottatok! ♥

boGár krea írta...

Köszönöm! Élveztük is nagyon. Azóta is népszerűek itthon a nyuszkók. :)