Emeletes ágy másképp

Vészesen közeleg az az idő, amikor a kicsinek is íróasztalra lesz szüksége. Ahhoz viszont, hogy ne alakuljon bútorraktárrá a gyerekszoba és maradjon hely játszani, valaminek ki kell kerülnie onnan az új asztal érkezésekor. Mivel a szekrények és polcok roskadásig vannak pakolva, ezeknek muszáj maradni. Az egyetlen lehetséges megoldást az emeletes ágyban látjuk. Egyébként is kéne hamarosan a normál méretű ágy, mert a nagyobbik lassan végig ér a gyerekágyon. Ezzel tehát két legyet ütnénk egy csapásra. Sőt a játéktér tovább bővülne egy emeletnyivel.

Ugyanakkor nem szeretném, ha egy egyszerű, mezei emeletes ágyuk lenne, valami sokkal kuckósabb, bunkeresebb megoldást keresek. Ne legyen jobb fölül, vagy alul lakni! Igyekszem tehát ugyanazt az élményt elérni mindkét szinten.
 Ehhez kerestem inspirációt és találtam is jó néhány remek ötletet. Ezeket összegyúrva talán megszületik a számunkra legjobb...

Rögtön az elején mutatom a kedvencemet, ami még el is férhet a szoba egyik sarkában. Szerintem ideális búvó- és persze alvóhelyet biztosítana mindkét gyerkőcnek, nagyjából minden szempontunknak megfelel.


A második képen a tárolónak is használható, látványos  lépcső tetszik leginkább. Valamiért a létrákkal nem vagyok kibékülve. Talán azért, mert nem tudom elképzelni, hogy félálomban szívesen botorkálnék le rajta.


Itt elsősorban a színekbe, hangulatba szerettem bele, bár ez összességében inkább lányok szobája lehet a kiegészítők alapján. A színek viszont beleférnek egy fiú szobába is (?).


Ugyanakkor eredetileg azt terveztük, hogy a szobát - ami most viszonylag nagy -  idővel ketté választjuk. Erre tökéletes megoldás lehet egy ilyen szekrényekből épített fal, elhúzható ablakkal/átjáróval. Így külön, de ha kedvük van mégis együtt lehetnének.


Ha tetőterünk lenne - ami nincs - ezek a megoldások is tetszenének.


A teljes fával való burkolásnál - mint az első esetben - jóval olcsóbb és egyszerűbb megoldás lehet a függöny. Így nappal nem kéne lámpa az ágyon olvasáshoz, de egy mozdulattal kialakítható a rejtek is.


Szeretnék a fej részhez a falra polcokat a kedvenc tárgyaknak, könyveknek és egy-egy olvasó lámpát.


Bár a hagyományos egymás fölé helyezett ágyak helytakarékosabbak, gondolkozom az alábbi, elforgatott elrendezésen, mert sokkal izgalmasabb, érdekesebb a végeredmény. Nyilván hely és barkácstudomány kérdése a dolog. (Ugyanis ezt most mi szeretnénk megépíteni...)


Hogy néhány színesebb változatot is mutassak álljon itt még három kedves kép.
Egyszerűbb a fentieknél, de nagyon bájos a házikót formázó sarokágy.


Nekem túlságosan vibráló, alváshoz nem épp a legideálisabb választás ez a zöld. Ugyanakkor azt is tervezem, hogy a kuckó a szoba többi falától eltérő szint kap majd.


Végül pedig egy komoly nagyfiús szín és formavilág.


 A képek forrása elérhető itt rájuk kattintva, ahol sok egyéb gyerekszoba ötletet is gyűjtöttem.Nincsenek megjegyzések: