Ajándék a gyerkőctől nagymamának

Helyes kis meglepetéseket szoktak a gyerekek anyák napjára barkácsolni az oviban, suliban. A nagymamákat meglephetjük közösen készített hasznos, szép ajándékkal is. Nem kell drága dolgokba beruházni, hiszen ennek a napnak sem erről kell szólnia! Inkább legyünk kreatívak most is!
Minden ötlet forrása a képekre vagy linkekre kattintva elérhető.

1. Színes, mintás kartonokból kivágott szívekkel díszítsünk újságpapír zászlócskákat vagy egyéb lapokat. Dekoráljuk gombokkal, szalagokkal, végül ragasszuk zsinórra. 


2. Ezen a vasárnapon vigyük mi a sütit a nagyihoz. A gyerekek általában szívesen sürgölődnek a konyhában. Egy muffint összerakni pedig igazán egyszerű. Amíg sül a sütőben, elkészíthetjük a szíves - vagy más formájú - betűzőket.


3. Több időt igényel a "mami" felirat kialakítása kartonból. Ha kész vannak a betűk körvonalai, belülre ragasszunk papír- vagy művirágokat, ha a mi mamink az ilyesmit szereti.


4. Modern környezetben jól mutathat ez a fa táblára zsinórból tekert minta. Körbe a deszkába és a fa körvonalai mentén verjük be a szögeket. A tekergetést a gyerekek is megoldják. Össze-vissza, nagy türelemmel, jó sok madzagot kell csavargatni rá.

5. Ennél sokkal gyorsabb a ceruza radíros végével vászontáskára pöttyözött szív. Készítsünk egy sablont, helyezzük el a táska közepére, a pöttyözést pedig bízzuk a gyerekre.


6. Szív formát a gyerkőc pracli lenyomatából is kialakíthatunk. Keretbe vele és máris kész az ajándék!


7 A fotókkal kombinált ajándékok mindig meghatják a nagymamákat. Színes kapszli és mintás papír kell hozzá, meg egy kisebb képkeret.


8. Tavaly nálunk gombokból varrtak szíveket a fiúk vászonra - egyikük piros alapon fehér, másikuk fehér alapon piros képet készített, ezeket tettük keretbe. Most is a komódot díszítik a nagymamánál. 


Nincsenek megjegyzések: