Rend a lelke mindennek!

...de nem csak ezért érdemes az iskolakezdés előtt haptákba vágni az íróasztalt és környékét. Ha együtt készülődünk a srácokkal, bevonjuk őket a rendszerezésbe, saját ízlésük szerint formálhatják azt a zugot, ahol tanulni fognak, könnyebben indul az első hét. Egyrészt van idő ráhangolódni az új tanévre, másrészt az újdonságok, a szép, rendezett környezet miatt izgalmasabb és kellemesebb lesz vissza/odaülni a tanulósarokba.

Ideális esetben van elég helyünk mindennek: sok polc, fiók, tároló áll rendelkezésre. Van fény bőven és a gyerek is mindig elpakol maga után. Ráadásul a kedvenc színei is pont azok, mint nekünk. Ja, és a fehér szőnyegen sem ejt foltot soha. 
Vagy mégsem! És a legelső kép egy másik ideális esetre példa, amikor ez itt a mi saját kis dolgozó szobánk...
elmueblo.com
Lépjünk is tovább és nézzük, mit tehetünk egy valódi gyerekszobában! 
Alapvető, hogy a tanuláshoz használt asztal felülete tiszta és lehetőleg üres legyen, tényleg csak a legszükségesebb tárgyak kerüljenek rá, mint egy asztali lámpa és esetleg ceruzatartó. Természetesen a gyermek előszeretettel halmozza itt kedvenc kincseit, ezért nagyon praktikus, ha az asztal melletti falra dobozokat, polcokat, táblákat szerelünk, így a fontos és mindennapos használatra szánt dolgok mindig kéznél, illetve szem előtt lehetnek.

rosehipsandpetticoats.blogspot.co.uk
Bár a fenti képen inkább egy felnőtt munkaállomása látható, de minden van rajta, aminek hasznát vehetjük. A normál méretű polcok mellé fűszertartó polcocskák kerültek, ahonnan nem potyognak le a tárgyak. Az eredetileg konyhába szánt konténerek fali sínen tökéletesek íróeszközök tárolására. Legalul pedig egy függönysínre csíptetve mini tárlatot rendezhetünk vagy emlékeztetőket aggathatunk.
Az alább látható falra szerelhető újságtartók sok jegyzetet, füzetet, könyvet képesek rendezett formában elnyelni. 
justlaine.com
ikea
Nagyszerű alternatíva a perforált lemez, amihez nem kell a falat agyon furkálni és a ráakasztott tartók, kampók igény szerint könnyedén átrendezhetőek. (Itt szintén megtalálható a fent említett fűszertartó polc.)

shesureissketchy.blogspot.hu
petitandsmall.com
Ha az asztal közvetlen közelében nincs elég hely, jó szolgálatot tehet egy zsúrkocsi, pár rekesszel, dobozzal megpakolva. Használaton kívül egy üres sarokba tolható.

lifemadecreations.blogspot.hu
 Végül nézzünk be a fiókokba! Kisebb-nagyobb dobozokat egymás mellé sorakoztatva bennük elkülönítve, szép rendben tarthatóak a legapróbb mindenfélék is. Én például minden Ferrero bonbon dobozát megőrzöm - megjegyzem sosincs belőle elég! - mert az alábbiakhoz hasonló látványos rendet lehet teremteni velük bármely fiókban.

marthastewart.com
seejanework.com
További ötleteket az iskolakezdéshez itt találtok.
A tanulósarok vagy tanulószoba berendezésében pedig ebben és ebben a cikkben gyűjtöttem tippeket.

Még több kép pedig Pinterest albumomban:

Nincsenek megjegyzések: