Kapára fel!

Mostanában - nem túl meglepő módon - sok időt töltök a kert tervezgetésével. Mert persze ezt sem bízhatom a véletlenre! :)
Miután sok fecnit, lapot teleírtam, -rajzoltam és újra megkerestem az interneten mit mi mellé ültessek (mert a tavalyi papírokat persze nem találom), hogy védjék egymást a növényeink, jöttem rá, hogy erre a célra még nincs füzetem. Ezt bizony gyorsan orvosolni kellett. A pinteresten már gyűjtögetem egy ideje az ide vágó ötleteket, így egyből beugrott pilli pilli naplója. Ezúttal borítót nem is készítettem, egyszerűen csak rávarrtam az önmagában is szép füzetke elejére egy kis palántát. Szerintem bájos és máris imádom. El is kezdtem sok hasznos tudnivalóval megtölteni. Reményeim szerint bele kerül minden kertben folytatott tevékenység és a növényeink csodálatra méltó gyarapodása. Már csak az udvarunkban állandó jelleggel garázdálkodó szelet kéne megfékeznem valahogy.
A továbbiakban kerti ábrándjaimat mutatom be, előre is elnézést kérek azoktól, akik egyéb kreatívságok miatt látogatnak ide!
Ilyesféle köveket fogunk gyűjteni és festegetni a fiúkkal az ágyások elejére.


 Amelyek természetesen valahogy így fognak festeni:
(Amennyire innen meg tudom állapítani, ez is egy biokert lehet, mert sarkantyúka és körömvirág, talán még büdöske is sorol a zöldségek között, amelyek köztudottan óvják a többieket a kártevőktől. Ennél többet én sem teszek.)


A fűszernövények kerülhetnének saját igényeiknek megfelelő földet tartalmazó konténerekbe a legideálisabb fekvésű helyre besüllyesztve. Szép rendezett hatást kelt. (Mert az is.)


Az eperrel (tudom: szamóca) bajban vagyok, sok okosat hallottam, olvastam róla, de nálunk nem túl ideálisak számára a körülmények. Esetleg én is elköltöztetem a veteményesből ládákba. Mert azért le nem mondunk róla! Így talán nem szőné be az egész kertet indáival.


A sok munka végén aztán jó volna egy hely, ahol megpihenhetünk a kertben. Mondjuk egy romantikus kis házikó, ...


...vagy egy függőágy a fák között. 


Persze ehhez a fáknak jócskán nőni kell még. De mire megnőnek, addigra meglesz a függőágy, sőt a kerti ház is.

(képek forrása: pinterest)

2 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Nagyon jól hangzanak a terveid, sok sikert hozzájuk!
A kerti füzetkédről meg egyből a Napsütötte Toszkána (a könyv) előszava jutott eszembe. Ismered?

"1990-ben töltöttük itt az első nyarat. Vettem egy nagy alakú naplót, a fedele firenzei papírból, a gerince kék bőrből készült. Az első oldalra egyetlen szót írtam: OLASZORSZÁG. A könyv olyan szép volt, hogy halhatatlan verssorokkal kellett volna teleírni, de én inkább vadvirágok nevét, új szavakat, tennivalók listáit körmöltem bele, Pompei csempéiről készítettem vázlatokat. Szobákat, fákat, madárcsicsergést írtam bele, meg kertészeti tanácsokat. Például azt, hogy "akkor kell napraforgót ültetni, amikor a Hold a Mérleg jegyében áll", pedig sejtelmem se volt, hogy ezt mikor teszi. Írtam az emberekről is, akikkel találkoztunk, ételekről, amiket főztünk. A kék gerincű napló az első négy toszkánai nyár krónikája lett. Tele van receptekkel, képeslapokkal, olasz versekkel, benne van egy kolostor alaprajza, és persze a kertünkről készült sok-sok vázlat. Jó vastag a füzet, még van benne hely néhány nyárnak, de máris kisarjadt belőle ez a könyv, a Napsütötte Toszkána."

boGár krea írta...

Hát ez nagyon szépen hangzik! Az enyém kevésbé lesz regényes, de annál inkább hasznos... :D