Inspiráló színek - fehér

Könnyű megfeledkezni róla, hiszen nem eléggé "színes", mégis ez a létező legtisztább szín. A fehér a világosság színe, általában pozitív tulajdonságokat hordoz. Világosságot, szüzességet és tisztaságot, valamint új kezdetet, a születést jelképezi. Egyben az istenség a tökéletesség, büszkeség, jóság és örökkévalóság szimbóluma is.


Enyhén kékes árnyalatokkal vegyítve nagyon hidegen hat. A fehér lakás világos, tágasnak tűnik, de a túl sok fehérség sivár, steril és kórházi hatást kelt, ezért ajánlatos a fehér falakat díszíteni, poszterekkel vagy bekeretezett képekkel élethűbbé varázsolni. 
A lakás napsütéses oldalán viszont kellemes hűsítő hatású. Alapvetően frissítő, megnyugtató környezetet teremt.

Fehérre festett és bútorozott szobában kiemelt, hangsúlyos szerephez jutnak a kiegészítők. Színes tárgyakat használva könnyen megváltoztatjuk a szoba hangulatát. Rusztikus, romantikus, country, de akár modern hatást is elérhetünk fehér alapokra építkezve.képek: pinterest

1 megjegyzés:

Erika írta...

Sikerült vásárolnom egy garzont, ahol - éppen a mérete miatt (36m2) - minden fehér lesz. A kiegészítőket piros - narancs - barna árnyalatokban képzelem.
Elsőre azt gondoltam, hogy a konyha pult bükk lesz, de most így nézegetve a képeket, azt hiszem, az is fehér marad :)