Színes világ - szürke rózsaszínnel és bordóval

Azt mindenesetre leszögezhetjük már így az idei második színes bejegyzésnél, hogy a szürkét szeretem, az én színem és a kiindulópont mindenhez. Remek háttér és alapszín. Ahány másik színnel kombináljuk, annyi arcát mutatja. És akkor még nem beszéltünk az árnyalatok sokféleségéről...
De nem színtan órát szeretnék tartani, egyszerűen csak megmutatom, nekem miért tetszik egy-egy párosítás.
Ugyanis az egyik, amit legjobban szeretek a munkámban az, mikor a különféle anyagokat válogatom össze, rakosgatom kupacokba, egymás mellé, alá, fölé. Próbálgatom, hogy az aktuális figurához mi lenne a legjobb. Szeretem minél többféle textilből kipróbálni az alkotásaimat. Ennyi már elég ahhoz, hogy új karakterek váljanak belőlük.
Ha a szürkéhez adok egy kis rózsaszínt, máris igazi lányos játékot kapok. Visszafogott, mégis melegséget sugárzó párost alkotnak. Itt van példaként Bársony, a nyuszim. Ugye, nem durván hercegnős! Pedig a teljes ruházata rózsaszín. :)


Számomra a tavalyi év nagy felfedezése volt a korall, bordó és szürke kombinációja. (Éppen ilyen árnyalatokban tudom elképzelni a tökéletes hálószobát.) Távol állnak tőlem az élénk, harsány színek, de egy pici belőlük feldobja a semleges alapot.


Íme még néhány kép, hogy jobban értsétek, miről beszélek. Vagy csak mert szépek.




 Képek forrása: 1,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.



 képek forrás:1, 2, 3, 4, 5

2 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Hát igen, a szürke semleges, még semlegesebb, mint a fehér, vagy a fekete, és tényleg minden színnel jól néz ki.
Nekem is tetszik ez a bordós harmónia is. Nálam egyébként a zöld az alapszín... :)

boGár krea írta...

A zöldet én is nagyon szeretem. Ilyenkor hiányzik is, ha kinézek az ablakon.
Hamarosan lesz szó róla is. :)