HHF - Smoothie vagy mi

Igyekszem egészségesen táplálni a családot, ennek fontos része a sok zöldség és gyümölcs. Nekünk felnőtteknek nem okoz különösebb gondot, de a gyerekeknél nem mindig aratok osztatlan sikert velük. Főleg a zöldségek nyersen fogyasztásával vannak problémák időnként. Ezért ma reggeli mellé összeturmixolt - divatos nevén smoothie - formájában készítettem el. Talán kicsit erős kezdés volt az alma+répalé+szárzeller kombináció, de becsülettel megküzdöttek vele.
Mivel beígértem a sokkal gyümölcsösebb verziókat, így végül ők kérték, hogy legyen minden reggel ilyen! A cél, hogy eljussunk a főleg zöldséges, teljesen édesítés mentes változathoz. Nem is szeretnék bele még mézet sem tenni.
Csak az elkészítéssel vagyok kissé bajban, mert a botmixer biztos nem vinné a keményebb zöldségeket (mint sárgarépa). 


Ígéretes, de legalábbis gondolatébresztő főként zöldséges recepteket találtam itt és itt, főleg gyümölcsöseket pedig itt és itt.

Örömmel venném, ha megosztanátok a tapasztalataitokat, bevált receptjeiteket, ha szoktatok hasonló turmixokat készíteni!



2 megjegyzés:

Anett írta...

Köszi a recepteket mind nagyon jol hangzik. Pont nemrég hataroztuk el, hogy idén karácsonyra veszünk egy gyümolcscentrifugát, egy olyan komolyat. A helyi bevásárlóközpontban ugyanis van egy stand ahol beledobálnak a gépbe zöldséget es gyumolcsot es rost nélkül tökéletesen iható állagot kapnak. Szuper finom! A te verzióid inkább smoothiek, tudom, de kipróbálom azokat is. További jó kevergetést. Ja amit en szeretek egyebkent: a neve green maschine es gyomber, uborka, alma, banan keverekebol áll, isteni. A gyömbért csak javasolni tudom, szerintem csodaszer.

boGár krea írta...

Köszi Anett! Ki fogom próbálni. A gyerekeknél egyelőre a gyümölcsös változatok a nyerők, de azért csempészek mindig bele egy kis zöldséget is.
A gyömbért mi is nagyon szeretjük, télen tényleg csodaszer számba ment.
Én direkt rostos italt szeretnék, így tökéletes ez a turmix. Van, hogy túl sűrű, akkor egy kis ásványvízzel hígítom. Nem is kell több reggelire vagy vacsorára! :)