Bemutatkozás

A "rólunk" többesszáma nem nagyképűségből került a fejlécbe, hanem mert itt nem csak magamat, hanem a blogot és a boGár krea műhelyt is bemutatom. 

A blog élete tulajdonképpen egybe fonódik a boGár krea műhely létrejöttével, hiszen itt kezdtem el és azóta is itt dokumentálom aktuális munkáimat, ötleteimet, némi személyes körítéssel, ahogy ez egy napló félétől elvárható.
Mostanra  rendszeres rovatokkal, inspiráló kreatív ötlettel, praktikus tippekkel és időnként személyes élményekkel, rövid írásokkal jelentkezem nap mint nap.
Elindítottam heti hírlevelemet, amiben összefoglalom a legfontosabb posztokat, bemutatom a legújabb munkáimat és mindig van benne egy kis plusz, ami csak a hírlevél olvasóinak jár.

A boGár krea műhely 2009-ben kezdte meg működését. Ezen az őszön megnyitottam Meska boltomat, és a blog írását is ekkor kezdtem el. 
2010 nyarától a Gozsdu Bazár kirakodó vásárán vettem részt rendszeresen, 2011-től pedig a WAMP (Wasárnapi Művész Piac) design vásárának kiállítója vagyok. (Ezekről és az egyéb vásárok időpontjairól, valamint a viszonteladókról a lelőhelyek menüpontban tájékozódhat.)
2011-ben munkáim nagy részét a Képző- és Iparművészeti Lektorátus zsűrizett terméknek minősítette.

Design
Mostanra egy kiforrottabb, egységes arculat jellemzi munkáimat. Elsősorban gyermekjátékokat tervezek és varrok, tarka, egyedi figurákat, lehetőleg természetes anyagok felhasználásával, folyamatosan változó, egymásból építkező új kollekciókat létrehozva. Szívesen használom a kerek, ívelt formákat, különleges anyagokkal párosítva. Törekszem rá, hogy kedves, szerethető, arányos játékokat tervezzek.
Újabban textil ékszereket is készítek bogárkarika márkanév alatt, ezeken is visszaköszönnek többek között az eredetileg játékként született formák és anyagok, de a játékos, nyitott, esetenként merész felnőtt korosztály is talál közöttük kedvére valót. (bogarkarika.meska.hu)

Filozófia
Az alkotási vágy, a szép dolgok szeretete és létrehozása mindig munkált bennem. Bízom abban, hogy ezzel a törekvésemmel sokaknak okozok örömet, néhányan talán életre szóló kedvencükre ismernek valamelyik figurámban.
Hiszem, hogy egyik legfontosabb dolog az életben, hogy gyermekeink arcán mindig mosolyt lássunk, és ezt saját magunkban is meg tudjuk őrizni. Remélem ennek én is okozója lehetek figuráim által.
“Mert az ember – ezt egyre inkább hiszem – csak annyit ér és csak annyira ember, amennyire meg tudja őrizni lelke egy zugában az örök gyermeket.” (Márai Sándor: A bűvész)

Garancia
Játékaim egészséges, füst- és kisállatmentes környezetben készítem. Ügyelek arra, hogy kisgyermekek is biztonságosan használhassák a nekik szánt játékokat, ha valamelyiket piciknek nem ajánlom, erre külön felhívom a figyelmet.

Rólam
Két kisfiammal és férjemmel egy főváros közeli kis faluban élek. Diplomámat agrármérnökként szereztem, majd néhány év múlva kiváló eredménnyel kaptam meg a lakberendezői oklevelet. Mindezeket azonban jelenlegi munkám során kevéssé használom.
Varrni, tervezni és minden egyéb ezekhez kapcsolódó tevékenységet autodidakta módon sajátítottam el sok-sok kísérletezéssel és az internet segítségével.
Ha éppen nem tervezek, varrok vagy blogolok és már a család és háztartás igényeit is kielégítettem, szívesen kertészkedem, olvasok, próbálok ki egyéb kreatív tevékenységeket vagy sütök egy-két finom süteményt. 

Minden további kérdésre szívesen válaszolok!

Gábor Brigitta
textil figura tervező és készítő


2 megjegyzés:

Mariann írta...

Szívből gratulálok a munkásságodhoz! Nagyon tetszik a blogod: szép, rendezett, igényes, harmónikus!

boGár krea írta...

Kedves Mariann! Nagyon köszönöm az elismerő szavakat! Örülök, hogy ide találtál!
Én magam is sok örömömet lelem a blogírásban, szerkesztésben.