Varrok folyamatosan...

..., csak nem sok újdonságot, és minden még inkább félkész. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálam kb. 10 féle dolog (abból is több darab) van kiszabva, vagy félig összevarrva, vagy már összevarrva, de akkor is hiányzik még róla valami...
A kulcstartókról (már ami túljutott a csak kiszabott stádiumon) már csak a karika hiányzik, úgyhogy abból már mutathatok:


"Sütöm" a sütiket is, de csak a kerek formájúakból vannak kész példányok, a mingnonokhoz még csak előkészítettem a hozzávalókat...


Holnap bevásárolok, és aztán mutatok nagyobbakat és újabbakat is a jövő héten... :)

És egy fontos :) kérdésem van:
Ti hogy véditek az ujjaitokat a tű vérengző böködésétől? Nekem ilyenkor télen amúgy is nagyon kiszárad a kezemen a bőr. Így aztán ha kézzel varrok - egyszerű varrótűvel -, a tű tompa vége is simán beleáll az ujjam hegyébe. A hagyományos gyűszűt nem nekem találták ki: az borzasztóan zavar. Nincs valami kényelmes, de biztonságos változat?

8 megjegyzés:

Barbi írta...

Én sehogy. Nem tudok gyűszűt használni, mintha nem az én ujjam lenne. Rongyos az ujjam a tűtől! :)

Aledi írta...

Na, ha valaki tudja a megoldást, arra én is kíváncsi lennék. Nekem sem működik a gyűszűvel varrás. A jobb kezem 3 ujját inkább el szoktam rejteni, ha elegáns helyre megyek : )

martimez írta...

Nekem van egy bőr gyűszű,amikor már 1/2 cm-re befut a tű,felveszem(Ernő takarója)de az sem annyira kényelmes,valamivel jobb,mint a fém.Olyat is láttam,hogy rugalmas sebtapaszt tesznek rá,én ezt is próbáltam,nem bírom sokáig és sok szöszmöszt összeszedtem vele.

hildiko írta...

Nagyon szépeket készítesz.
Csak most találtam ide.
Ha érdekel kedvező áron, de akár cserébe is, többféle méretű színű cipzár, gomb, csipkeszalag, írj a hildiko74@gmail.com-ra és küldök fotókat.

Köszönettel: Ildikó

Piroseper írta...

Szépek a házikós kulcstartóid. :)
A kézzel varrástól nekem is szétmegy a kezem, de egy gyűszűt hajlandó vagyok használni, ha nehéz áttolni a tűt. Lehet Martimez leukoplasztos megoldását kipróbálom. Köszi az ötletet! :)

boGár krea írta...

Ezután figyelem a rongyos ujjakat, és máris tudom, kik a "sorstársaim" :)))
A ragtapaszt már én is próbáltam, de nekem is minden szöszt összeszedett, és még a tű is beleakadt...:(
Akkor lyuggatom tovább az ujjaimat!

Zsófi írta...

Én a nagyanyám gyűszűjét használom. Szerintem nem mindegyik jó, valahogy passzolnia kell az ujjadra, különben kényelmetlen.
Az új gyűszűk közül még nem sikerült jót találnom.

Judit írta...

Szia!
most találtam ide, vagy régen voltam, és felfedeztem a Te házikóidat is, hogy ezek milyen aranyosak:))))