Adventi koszorú

Idén rendhagyó adventi naptárban (is) gondolkodtam. Azt tervezem, hogy decemberben minden nap hozok nektek valamit, ami segít ráhangolódni az ünnepekre, kicsit kikapcsol vagy elgondolkodtat, esetleg egyszerűen csak jókedvre derít. Mert miért is kéne komolynak maradni, miközben egy születésnapot várunk?
Lesznek ötletek, hogy azért el is készüljünk időben, megmutatom én hol tartok (ez talán engem is ösztönöz majd és időben elkészülök mindennel) és persze kedvezmények, mert a gyerekeknek jár az ajándék.
Remélem velem tartotok decemberben is!


4 megjegyzés:

Tímel írta...

Nagyon üde látványt nyújt,remekül sikerült!

Hajnalka Nagy írta...

de szép így zölddel!!..

p.s. miért Ádvent és nem Advent? komolyan kérdem!.. engem zavar á-val, de biztosnan meg tudja már vki nekem magyarázni, h miért...úgy tudom latin eredetű szó, oké, h ott á-val ejtik, meg sok más nyelvben, de magyarban a-val elterjedtebb, mivel magyarosabb, nem?

boGár krea írta...

Köszönöm, nagyon szeretem a zöldet, szerintem pont elég egy kis fehér kiegészítő hozzá.
(A karácsonyfára is ezt terveztem, míg meg nem találtam most a dobozban a tavaly karácsony után vásárolt PIROS csúcsdíszt. Úgyhogy marad a klasszikus, persze zölddel kiegészítve. Igazi nemzeti színekben pompázó karácsonyunk lesz. :))

Hajni, ahogy én láttam, mindkét változat elterjedt és talán helyes is. Az én környezetemben mindenki á-val ejti, így fel sem merült, hogy ne így írjam. De kijavítom, ha úgy kell írni/mondani.

Hajnalka Nagy írta...

nemzeti színekben szeretem én is, kicsit több pirossal, mint mással :)
wikipediában utána is néztem, bocs, ott zárójelben ott van a jelentése meg az á-s verzió is... :) so kvázi helyes, de inkább tájegység függőnek vagy mondjuk család-függő, ki mit használ(t)... nekem nagyon furinak hangzik á-val csak ennyit mertem megjegyezni s ha csak miattam változtatod meg az aranyos, de nem feltétlenül muszáj egy "beszólás" miatt ;)