December 21.

Ideje beszerezni az ünnepi menü utolsó hozzávalóit is. Ebben az évben úgy alakult, hogy szűkebb családi körben ünnepeljük a Szent Estét itt nálunk, így én készítek vacsorát. Lazacot fogok sütni zöldség körettel (spenóttal), persze lesz leves és desszert is, de ezek még kérdésesek - minden lista és tervezés ellenére. :)
Egyébként a hagyományos családi menü minden karácsonykor pulyka, amit idén 25-én anyukám fog elkészíteni ebédre. Az egyik kedvenc ételem, séf nagybátyám készítette nekünk először sok évvel ezelőtt.

Nevét nem tudom, így mi csak karácsonyi pulykának hívjuk.
Pulykamellet és combot befűszerezve (só, bors), szalonnával megtűzdelve megsütöm. Ha elkészült, a pecsenyelét is felhasználva besamel mártást készítek (só, bors, szerecsendió kerül még bele). Diót aprítok és megpirítom. Egy szilvabefőttet megbolondítok némi rummal. Sajtot (trappista) reszelek egy tálba. 
A tálalás pedig a következő: a hússzeletekre kanalazom a mártást, szórok rá sajtot és diót. Mellé néhány szem szilvát és burgonyapürét szolgálok fel.
Nem túl bonyolult, mégis ünnepi és nagyon finom étel. Ha még nem tudod mit készíts karácsonykor, ezt bátran ajánlom.


1 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Hmm, ez bizony jól hangzik! :o)