December 8. - mézes puszedli

Szeretném ma megosztani veletek azt a mézes puszedli receptet, amit már kipróbáltam és remekül bevált. Nagyon egyszerű és még annál is finomabb. Gyorsabb, mint a mézeskalács és biztosan puha lesz!


Szükséges hozzá: 
12 dkg puha vaj
20 dkg méz
1 felvert tojás
40 dkg liszt
1teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt gyömbér
fél-fél teáskanál őrölt szegfűszeg és fahéj

A vajat a mézzel habosra keverem, majd beleütöm a tojást, beleszitálom a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket. Alaposan összekeverem, majd ha kemény tésztát kapok simára gyúrom.
Ezt követően letakarva legalább fél órára hűtőbe teszem.
Pihentetés után két részre szedve, egyenként 8 mm vastagra nyújtom és kisebb szaggatóval (4-5 cm) formákat vágok belőle (én a szíveket szeretem) a leeső részekből pedig kisebb diónyi golyókat kerekítek, ezeket a sütőlapon kissé ellapítom. Ismét fél órát pihentetem hűtőszekrényben. Majd 180°C-on 8-10 percig sütöm, rácson kihűtöm.
Ezután bevonom hagyományos módon cukormázzal vagy ét-, tej-, esetleg fehér csokival.
Garantáltan sokáig puha marad, amennyiben lesz módja rá. 



Nincsenek megjegyzések: