Dekoráljuk a befőtteket!

Igaz, hogy még nincs itt a rendes befőző szezon (amennyiben ilyen létezik egyáltalán), de az igazán elkötelezett háziasszonyok már most is találnak eltenni valót a kertben, netán az erdő szélen.
Hogy stílusos és egységes legyen a kamra képe, már most kiválaszthatjuk, milyen címkéket, jelölőket teszünk idén az üvegekre. Ehhez gyűjtöttem ötleteket. A képek alatti linkeken elérhető a letölthető változat.
 A bodza már elkezdett virágozni, tehát ideje a bodzaszörpöt, esetleg bodzapezsgőt elkészíteni. Ehhez ugyan nem találtam kész címkét, de nagyon szépen mutatna az üvegen a növény botanikai rajza egy öntapadós papírra nyomtatva vagy a palack nyakára kötve egy barnított, régies papíron. Nem is kell rá más, hiszen ez a szörp biztosan elfogy még idén! (Később az érett bogyókból készített lekvárhoz is felhasználható.)

Így mutat, ha az üveg nyakára kötjük a címkét. Én magam jobban szeretem ezt a változatát a jelölésnek, mert így nem kell vakargatni az üveg oldaláról a ragasztót évről évre, vagy befőzésről befőzésre. Többféle mintával letölthető (angol felirattal), de szerintem egyszerűen kézzel is megírható, sőt rajzolható.

forrás: domestifluff

Vidámabb, színes változat a nagyobb, gyümölcs formájú címke.

 forrás: eat drink chic

Szintén különleges dísze lesz a kamrának, ha ilyen cédulákkal tesszük szebbé a lekvárokat.

forrás: fun.kyti.me

Alsóbb polcokra, esetleg fiókokba elpakolt üvegek esetén érdemes inkább a tetőt feliratozni.

forrás: gardentherapy

Másik kedvencem, ez az egész üveget körülölelő címke. Nem is kell öntapadós papírt használnunk hozzá, elég, ha a hátul szorosan összeragasztjuk.

 forrás: limeshot

Felragasztható, kissé bohókás, a gyerekeket biztosan megigéző változat mosolygó gyümölcsökkel.

forrás: smile-recipe

Az egyszerűség híveinek pedig üresen hagyott díszes keretek, amit bármikor előkaphatunk a fiókból, ha esetleg váratlanul befőznénk valamit és már csak a címke hiányozna! :)

forrás: urban-eve

Nincsenek megjegyzések: