Ünnepeljünk!

A kereszténység egyik legnagyobb ünnepe a Pünkösd, amihez számos néphagyomány is köthető. Nem szeretném ennek jelentőségét elvitatni, ugyanakkor idén éppen egy napra esik a Gyereknappal. És mivel ez egy ilyen blog, én most inkább erre szeretnék kitérni. 

A Nemzetközi Gyermeknap (általában június 1.) megünneplése Törökországból ered és különösen volt kommunista országokban vált népszerűvé. Magyarországon 1931-től ünneplik (akkor még Gyermek Hétnek hívták), 1950 óta már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapján tartják.
Ehhez hasonló az ENSZ által létesített Egyetemes Gyermeknap (Universal Children's Day) intézménye. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről és egymás közti megértésről, valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről. (forrás: wikipédia)

Ajánlom hát figyelmetekbe figuráimat, piciknek és nagyoknak, lányoknak és fiúknak egyaránt örömet okozhattok velük! Még több játékot találtok a boltban.

Számos program közül lehet ilyenkor válogatni, de ha mégis otthon maradtok és néhány kis barátot is vendégül láttok, akkor az ötletelőben találtok néhány tippet, hogy mindenki jól érezze magát a gyerek bulin!






Az előző bejegyzésben ajánlott akciós polcon pedig még találtok néhány igazán kedvező árú játékot.
.
.

Nincsenek megjegyzések: