Iskolába készülünk - 18+1 ötlet leírásokkal

Nem mondhatjátok, hogy túl korán szólok, mert már csak szűk két hetünk van iskolakezdésig. Azért ennyi idő alatt is megvalósíthatóak az alább bemutatott ötletek vagy egy részük. (Szinte mindegyikhez megtaláljátok az elkészítési útmutatót is a linkre kattintva.)
Az Otthonteremtő blogomon korábban már mutattam néhány tanulósarkot, szobát esetleg nézzétek át ezeket is, mert rengeteg jó elképzelés valósult meg bennük.

Mi kell tehát a sulihoz idén? Nézzünk körül először a szobában, az íróasztal környékén. Tekintsünk most el attól, hogy ezermester apa elkészíti magát az asztalt és a polcokat, és maradjunk a könnyen, gyorsan megvalósítható tárolóknál. 
Amit már unalomig ismételgetek: gyűjtsük a kiürült konzerves dobozokat és befőttes üvegeket. Most például jó hasznát vehetjük. Szép és hamar megvan, ha papírral tekerjük körbe és masnival díszítjük. De varrhatjuk is mondjuk filcből, ahogy már mutattam korábban lépésről lépésre.

  forrás                                                                          leírás itt

 Sok dobozt akár a falra is akaszthatunk, ha felfúrjuk egy fa vagy furnér táblára, így nem foglalják a helyet az asztalon. Régi nadrágok zsebeit is újrahasznosíthatjuk egy igazán vagány tartó formájában.

 forrás                                                                         forrás

Konyhai fali tárolókat, akasztókat, kosarakat, dobozokat is bátran bevethetünk az íróasztal fölé szerelve. Pont olyan praktikusan használhatóak itt is, mint az eredetileg nekik szánt helyen.


Tovább lépve következzenek, amelyek már a táskába is kerülhetnek.
 Magát a ceruzát is elkészíthetjük: ceruzabél, papír és megfelelő ragasztó kell csak hozzá.


Ha ennyire vállalkozó kedvűek nem vagyunk -vagy a gyerkőc még kicsi és ezt jobban értékelné -, akkor varrjuk meg a ceruzák végére kedvenc figuráját.


Kicsit több munkával egységessé tehetjük a noteszek, füzetek, sőt a tollak borítását is.

Kedvencem ez a személyre szóló notesz, ami szintén újrahasznosított alapanyagokból készült igazán egyedi darab.


Komplett kis művész felszerelés tárolására egyszerűen filcből varrhatunk tartót.

Persze házi tízórai, uzsonna nélkül nem engedhetjük el a gyereket az iskolába. Praktikusak a készen kapható dobozok is, de mennyivel személyesebb (és mutatósabb is) egy anya által készített tartó!

 forrás és leírás                                                     forrás és leírás

Aki papírba csomagol, annak is van lehetősége a díszítésre. Három letölthető, nyomtatható minta található alább.
Persze elég, ha csak ötletet merítünk belőlük és egyszerűen fogunk egy tollat, megrajzoljuk/írjuk a saját változatunkat. (Én a tízórai mellé csomagolt szalvétára szoktam üzeneteket írni a srácoknak - apának is persze. :))

 forrás, ahonnan letölthető                                      forrás, ahonnan letölthető

Szükségünk van még egy tornazsákra. Ennek szabásmintáját és díszítését is elérhetitek a kép alatti linken. Kezdő varróknak is ajánlom, nem nehéz!

 forrás és leírás itt, szabásminta itt

Ezt a tolltartót viszont inkább a haladóknak javaslom, idő- és munkaigényesebb darab, persze a végeredményen meg is látszik.(Ennél egyszerűbbek szabásmintáival tele van az internet, bár kicsi gyerekeknek azért a hagyományos változat ajánlott.)
forrás és leírás

 Végül egy iskolakezdő póló, amit leginkább az elsős tanítónénin tudok elképzelni. :)

Nincsenek megjegyzések: