Október színei

Ahogy rövidülnek a nappalok, hűvösebb az idő, egyre inkább vágyunk arra, hogy puha takaróba burkolózva gyertyaláng mellett kortyolgassunk a forró teát. Ilyenkor jólesik melegséget sugárzó tárgyakkal, színekkel körülvenni magunkat. A természet is megmutatja, melyek ezek, hiszen a fák, bokrok sárgás, vöröses, barnás árnyalatokba öltöznek. Otthonunkba is bátran bevihetjük ezeket a színeket, természetes anyagokkal társítva különösen megnyugtató, barátságos környezetet alakíthatunk ki.
A bőr, a szőrme, a fa, a bézstől egészen a sötét barnáig terjedő árnyalatok mind a fent említett hatást érik el.

Persze egy világos színekkel berendezett otthonban is létrehozhatjuk ugyanezt az érzést, különösen este, mikor már odakint sötét van. Helyi hangulatvilágítással, mécsesekkel "kuckó meleget" varázsolhatunk.

 

Ez a hálószoba az egyszerű, szinte már minimál alapberendezése ellenére is hívogató, köszönhetően a sokféle textíliának és a kiegészítők színeinek.
Van azonban az ősznek egy sejtelmesebb, kissé borzongató oldala is. Ha ez az, amiért szeretjük, akár ezt a hajnali ködtől titokzatos érzést is bevihetjük a szobába. 

Ez a konyha akár ridegnek is tűnhet, de nekem a fa és a kő színei mégis melegséget sugallnak. Talán egy függönnyel  tökéletesíthető a hatás, ha valakinek ez így kevés lenne. (nekem elég)
A külön nem jelölt képek eredeti forrása sajnos számomra ismeretlen, a pinteresten találtam őket.

Nincsenek megjegyzések: