Adventi naptár, ha nem csoki

Az adventi naptár elkészítéséhez idő kell, méghozzá nem kevés! Ezt évről évre megtapasztalom, mikor nekiülök "összedobni" egyet és végül elmegy vele egy egész nap vagy éjszaka.
Persze van, ami összeállítható egy-két óra alatt, ha az ember már eltervezte hogyan is fog kinézni és mi kerüljön bele, utóbbit be is szerezte. Ilyenek lehetnek az első néhány képen látható papírzacskókba, barna csomagolópapírba rejtett meglepetések, melyeket különféle módon és helyekre függesztve egyedi, hangulatos látványt érhetünk el.



Szintén az egyszerűbbek közé tartoznak a kartonpapírból hajlított fenyő kúpok, alájuk rejtve az ajándékot. Ehhez azonban szükség van egy olyan helyre - polc, komód, asztal - amit egy hónapon keresztül elfoglal és ékesít a naptár.


24 darab kisebb-nagyobb dobozkát egy képkeretbe illesztett falapra rögzítve évekig használható adventi naptárat készíthetünk.


Ha valaki olyan szerencsés, hogy pont huszonnégy fiókos komódja, szekrénykéje, esetleg fakkos polca van, nem is használhat mást erre a célra!


Az első képen látható házikók elkészítésére biztosan nem vállalkoznék, de a textil változatra is csak akkor, ha tényleg rengeteg időm lenne. Mindenesetre mindkettő nagyon szép!


Nincsenek megjegyzések: