Unaloműző kreatív ötletek a nyári szünetre

 Gondolom nem csak nálunk hangzik el nyári szünetben akár napjában többször is a kérdés: " és akkor most mit csináljak?". Nyilván rém egyszerű volna leültetni a gyerekeket a tv vagy a számítógép elé, de ez nálunk nem jöhet számításba. Szeretném ha értelmes, okos, kreatív és egészséges maradna mindkét gyermekem, ezen felül pedig lennének emlékeik gyerekkoruk nyarairól azokból az időszakokból is, mikor éppen nem nyaralni megyünk vagy a nagyinál töltenek egy-egy hetet.
A nagyobbik már szívesen olvas, napjában akár több órát is, örömmel rajzolnak, festegetnek és a lego is a megunhatatlan kategóriába tartozik. Amikor pedig az időjárás engedi, akkor az udvaron, a kertben játszanak, bicikliznek. De mivel a jóból is megárt a sok, időnként mégis elhangzik a fenti kérdés. 
Erre az esetre gyűjtögetem az ötleteket, hogy néhány újdonsággal is előállhassak.

Nagy dobozban gyűlnek a papírgurigák, amiből bármikor elővehetnek, hogy valami újat alkossanak. Nagyobb gyerekek akár egyedül is, kisebbek némi segítséggel marionett figurákat készíthetnek ebből az egyszerű alapanyagból. A vele való bábozás pedig remek móka!
(forrás: Lotta Magazine)


A Kifli és levendula blogról bármikor meríthetünk új ötleteket. Papírgurigákkal is számtalan variációt láttunk már. Íme egy kis ízelítő:



Új irányt adhatunk a rajzolásnak, ha egy újságból kivágott kép részletet ragasztunk a lapra és ezt  kell folytatni a gyerkőcöknek. Az ötletet Artmommie-nál találtam.


Egy-két facsipesz feláldozásával, karton lapokkal vagy spatulákkal kiegészítve állatkertet varázsolhatnak a srácok. Persze készülhetnek repülők, autók egyéb járgányok is. 
Forrás: parents.com


Szintén facsipesz alapra vicces tátogatókat ragaszthatunk.


 Amit már elkezdünk elkészíteni, az a lovagvár nagy kartondobozból kivágva. Én kivágtam snicerrel, a fiúk pedig festik, díszítik. Nálunk ez több napos program, közben ugyanis muszáj egyet bringázni, ugrálni. Az ötlet Mer Mag oldaláról való, ahol letölthető rajzot is találtok hozzá.


Néhány formás kavicsot összegyűjtve társasjátékot festhetnek maguknak a gyerekek vagy sörös kupakokból helyes hűtőmágneseket varázsolhatnak.
Ötlet és leírás: chicken scratch és the country chic cottage


Akár a medencében, akár egy tálkában úsztatják a saját készítésű hajókat, biztos leköti egy darabig a srácokat, főként ha ők maguk készítik el. Forrás a mama papa bubba oldal, ahova szintén érdemes egyéb ötletekért is benézni!


 Remélhetőleg egy ideig nem unatkozunk majd, de ha mégis, akkor hozom az újabb ötleteket. Ha pedig nektek van, kérlek osszátok meg velem!


1 megjegyzés:

Éva Erdős írta...

De jó ötletek! Köszi, hogy megmutattad őket! :)