Hozzuk be a tavaszt!

Ilyenkor március elején - tudatában annak, hogy még nem kell mindennek zöldellnie, virágoznia és van még egy hónap, hogy igazi tavasz legyen - már nem akarok tovább várni. Elég volt a szürkeségből, a nyomott hangulatból! Színek kellenek és napfény! 
Ezért most valódi otthonokból származó ötleteket hoztam, amivel tavasziassá varázsolhatjuk legalább odabent a hangulatot. Nagyon egyszerűen, mégis látványosan. (A képekre kattintva elérhető forrásuk.)

 A tulipán egyenlő a tavasszal. A fehér közülük a kedvenc virágom. Vágott formában is mutatós, de ha hagymástul ültetjük egy nagyobb edénybe még bimbós állapotban, tovább gyönyörködtet. Vegyesen más tavaszi hagymásokkal valóságos mini kertet hozhatunk létre.

http://happydayout.tumblr.com/post/43791346839    http://thisivyhouse.tumblr.com/image/78164078774

 http://www.housebeautiful.com/room-decorating/kitchens/g577/hewlett-new-york-kitchen/?slide=4

Az otthonunk egy-egy zugában kirakott dekorációra jól esik ránézni, bármerre járunk is a lakásban. Az ablakpárkányon pihenő - virágos védőborítással burkolt - könyvek mellé állított pár szál virág egy egyszerű palackban ugyanolyan bájos lehet, mint a vintage hangulatú kompozíció fészekkel, csipkével, régi kottákkal és virágzó cseresznye ággal.

 http://www.allposters.com/-sp/Blooming-Books-Posters_i7405064_.htm   http://fancitaste.tumblr.com/post/77824479622/myviewfromsomewhere-via-pin-by-marja-schwedler

Egy letisztult, modern otthonba kevesebb is elég: néhány halvány rózsaszín párna pár mandula ággal. 
A fészek mellé ültetett kerámia madárpár a zöld növénnyel ugyancsak üde, életteli hangulatot áraszt.


Persze fokozhatjuk azzal, ha egy helyre több tárgyat csoportosítunk. Sok zölddel frissességet vihetünk a szobába, zöld mohával, cserepes virágokkal tartósabb dekorációt kapunk.
A fotókat, képeket is kicserélhetjük a keretekben a falakon, polcokon. És ne feledkezzünk azért meg a csodás nárciszokról sem! Ezek a virágok tényleg behozzák a fényt a szobába!

http://www.lizmarieblog.com/2014/03/spring-dining-room/   http://placeofmytaste.com/2014/04/spring-home-tour.html

Nyílnak már a virágok nálatok? 
Ti mivel teszitek tavasziasabbá otthonotokat?

Még több tavaszias otthon ötletért nézz körül "Home in Spring" Pinterest albumomban!

4 megjegyzés:

Anett írta...

Természetesen a te csodás dekorációiddal díszítem a lakást. Nőnek igen, szép szorgalmasan,tulipán,nárcisz, krókusz.

Marton Anita írta...

Nagyon klassz, inspiráló ez az összeállítás is!

boGár krea írta...

Anett, nagyon kedves vagy! :)
Nálunk a kertben egyetlen krókusz felesel a napnak (már amikor süt). Úgyhogy ma egy pirosnak ígérkező tulipánra cseréltem az elvirágzott jácintot. (Végül úgyis kikerülnek majd a kertbe mind...)

boGár krea írta...

Örülök, Anita, hogy így látod! Nagyon szeretem válogatni, gyűjtögetni a szép, ihletadó képeket. Szerencsére a Pinteresttel ez megoldható úgy, hogy nem kell hozzá extra hely a lakásban, de még a számítógépen sem. :)