Húsvéti tojások - vidám tarkák

 A tegnapi semleges változatok után, most a színes tojások kedvelőinek hoztam néhány ötletet. Nem csak hagyományos módon, hanem egyéb technikákat alkalmazva is díszíthetjük akár a tyúktojásokat, akár a fa vagy hungarocell tojásokat.

Az alábbi bohém tarka változatokat színes tapaszokkal ragasztgatták tele. Hozzá való ragasztókat már sok helyet vehettek, például  itt vagy itt.


Szalvéta technika (decoupage) alkalmazásával a lehetőségek száma végtelen. Bármilyen mintát felvihetünk a tojások felületére. Csak nekünk tetsző szalvétára és decoupage (vagy tapéta) ragasztóra van szükség hozzá.

                  ameblo                                           Country Living

Az interneten talált mintákat is kinyomtathatjuk megfelelő öntapadós papírra, amit aztán a tojásokra ragaszthatunk. A következő két példa is így készült.


Ha pedig elég bátrak vagyunk, szabad kézzel is megfesthetjük a hímes tojásokat. Én tavaly hasonló pöttyös csodát alkottam két méretes strucc tojásból.

 my poppet                                                                  susirydahl

Korábbi összeállításom itt elérhető.
Még több húsvéti tojásos kép, ötlet a pinterest albumomban itt:



3 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Na, ezek inkább a kedvemre valóak! :) Ráadásul, érdekességképpen, felfedeztem, hogy a szalvétatechnikás képeken látható madárkás mintával nekem van anyagom, egy turkált hálóing. Dekupázshoz vastag, de jó látni, hogy más is szereti az efféle régimódi mintákat! :)

boGár krea írta...

Nem régimódi, klasszikus! :)

Anett írta...

Mind nagyon eredeti, tavaszi!! A pöttyös nyuszilányos a legaranyosabb. Mindenki talál kedvere valot az biztos.;)