A húsvéthoz a megújulást, az újjászületést szoktuk társítani, így az ünnepi asztalra is sokkal inkább illik a visszafogott természetes díszítés, mint a pompa és csillogás. És mint tapasztalhattátok már, én egyébként is ezt részesítem előnyben.
Mivel mi a két ünnepi ebédet a nagyszülőknél költjük el, nekem csak a reggelinél marad esélyem kibontakozni. Persze ez is lehet igazán szépen, ízlésesen, különlegesen tálalva. Sőt, valahogy nekem a húsvétihoz kapcsolódóan mindig is inkább ez az étkezés állt első helyen. Biztosan a húsvéti sonka, főtt tojás, frissen sült kenyér, új hagyma miatt. Az ebéd sosem olyan hagyományos, mint karácsonykor. Igaz, nálunk nem volt szokás bárányt felszolgálni ilyenkor...
Az alábbi példák bármelyik napszakban ideálisak lehetnek.
Ötletek húsvéti terítékhez még itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése