Anyák napjára tőlünk

Ne csak a gyerekektől várjuk az ajándékokat és ne is csak ők készítsenek maguk valamit! Bátran álljunk neki és lepjük meg édesanyánkat olyasmivel, amit mi alkottunk! Biztosan nagy örömet okozunk vele.
Ehhez mutatok pár könnyen elkészíthető, profi végeredmény hozó ötletet.
Részletes elkészítésük a képekre vagy linkekre kattintva elérhető.

Fakockákra ragasztott fényképekből kirakót készíthetünk. Akár a már nem használt építőkockákat is felhasználhatjuk hozzá. 




Varrjunk apró szíveket szép mintás anyagokból, tölthetjük levendulával, hogy mindig illatozzon. Egy részüket akár el is rejthetjük anyukánk otthonának több pontján. Így tovább tart majd a meglepetés!
Másik lehetőség, hogy a befőttes üvegbe kedves üzeneteket írunk összehajtott lapokra, amiből naponta húzhat egyet a megajándékozott.

Régi kopott fa tálcát felújíthatunk festéssel és egy szép mintás papír segítségével. Lehet lerakó a bejáratnál vagy ékszertartó a gardróbban. 



Egy személyes üzenetekkel teleírt teáskanna, esetleg bögre vagy csésze minden nap örömet okozhat. Kerámia filc és sütő kell csupán hozzá.



Meleg időben hidegen, hideg időben melegen tartja az italokat a bélelt palack ruha. Minimális varrótudománnyal könnyedén elkészíthető.


Csoportba rendezve mutatnak igazán jól a dísztárgyak. Szép befőttes üvegeket anyukánk kedvenc színeire festve igazán stílusosan adhatjuk át a csokrokat.


Kisebb üvegekbe pedig önthetünk gyertyát. Citromos eukaliptusz olajjal illatosítva még a szúnyogok távol tartásában is segít a közelgő meleg estéken.


Levegőn száradó gyurmából kisebb sütikiszúróval formázzunk szívet, száradás után pedig festékbe mártott ujjlenyomattal tegyük tökéletesen egyedivé. Hátulra ragasszunk bújtatót és fűzzük nyakláncra. Biztosak lehetünk benne, hogy ilyet csak egyetlen ember visel majd!


Ha pedig a gyerkőccel közösen szeretnénk valami szépet alkotni, elmaradhatatlan a só liszt gyurmába tenyerelés. Ilyen ízlésesen elkészítve pedig a nagymamák többsége örömmel ékesíti vele a szobája falát.



Nincsenek megjegyzések: