Hova is ültettem?

Hogy ne legyen kérdés melyik sorban minek kell előbújni - és egyáltalán hol is van az a sor -, melyik cserépbe milyen fűszer került, jó, ha jelöljük a növényeket valahogyan. Így addig is van mit nézni, amíg nem gyönyörködtetnek teljes pompájukban.
A legfontosabb, hogy a jelölőnk felirata tartós legyen! Nagyon szépek a táblafestékkel festett kövek, pálcák, de ha a krétát az első eső vagy öntözés lemossa róla, akkor semmit sem ér. Érdemes tehát a feliratot is tartós festékkel készíteni rá. Persze ha az ablakpárkányon vagy más fedett részen kap helyet a kaspó, cserép, akkor tökéletesen megfelel a letörölhető tábla.

   Fa táblácskákat is könnyedén összeszögelhetünk egy darabka vékony deszkából és lemetszett faágakból.


Rendkívül bájosnak találom a nádszálakra kötözött fatáblákat is, természetes, rusztikus hatásúak.
Talán a legegyszerűbb a tavasszal levágott ágak egyik végéről lefaragni a kéreg egy részét és ideírni a növények nevét tollal. Nálam ez a bevált módszer.

   

Időigényesebb, de mindenképpen nagyon különleges a drótból hajlított jelölő.


Vékony alumínium lemezbe betűket karcolva is tartós, érdekes eredményt kapunk.


Ha van fölösleges villa, kanál otthon, ezeket is felhasználhatjuk. 


Házilag talán legegyszerűbb decoupage technikával dekorálni - kövekre is megfelelő módszer. A végén mindenképp alaposan le kell lakkoznia a kanalat vagy a kavicsot, hogy a papírréteg nehogy lekopjon róla. A képek forrása, elkészítés leírása rájuk kattintva elérhető.


Nincsenek megjegyzések: