Rendszerezzünk!

Előre bocsájtom, hogy nem szeretném senkinél kiverni a biztosítékot a zokni tárolásommal. Ugyanakkor mióta ilyen rendben vannak, azóta mindig megtalálom azt a párost, amit épp fel szeretnék venni - ami valljuk be, a sok egyforma fekete zokni közt tényleg nagy kihívás, ugyebár... Mindegy, akkor is sokkal szebb így. És nem is mind egyformák! Szóval egyszerűen öröm kinyitni, belenézi is a fiókba. Nekem ez is fontos!
Most a gyerekek szekrényébe leshettek be - mert időközben meggondoltam magam és mégsem mutatom meg a sajátomat. :)

Semmi extra nincs a módszeremben, egyszerűen laposra hajtogatom a zoknikat és méret (meg persze szín) szerint rakom külön sorokba őket. Ugyanígy a többi fehérneműt is. A legfontosabb nyeresége az egésznek, hogy kényelmesen, áttekinthetően elférnek kicsi fiókban, dobozban is. Persze ehhez kell az, hogy a régóta páratlanokat, elkopottakat, esetleg sosem hordottakat, gyerekek estében a kinőtteket időről időre kíméletlenül kirakjam. (És ez minden ruhánkra érvényes. Csak annyi van a gardróbban, amennyit tényleg felveszünk!) Ezek a rekeszes tárolók egyébként az IKEÁ-ból valók.


Akár videón is megnézhetitek, hogyan lehet helytakarékosan és szépen hajtogatni. Itt az én módszeremet (a második a videón - egyébként én ennyire nem csinálom precízen, de úgy is jó!) vagy még egyszerűbben összehajtva itt.

Legkönnyebben a fiókokat kisebb fakkokra osztva lehet rendet tartani bennük. Ehhez szép, tiszta cipős vagy egyéb dobozokat is használhattok. Jó ötlet az alábbi képen bemutatott módszer (ez nem az én fiókom!), ahol a dobozokat hosszában vagy keresztben méretre vágták, így tökéletesen illeszkedik a fiókhoz és a tárolni kívánt darabokhoz.


Van bevált tárolási praktikátok?
Örülnék, ha megosztanátok velem!



Nincsenek megjegyzések: