Kertünk ma reggel...

Mióta házunk van, és a kertben is van mit fotózni, külön mappába gyűjtögetem a növényeinkről készült fotókat. Ide is beválogatok belőlük néhányat időről-időre.

Mondhatnám, hogy kivirágzott a kertünk...



...de az az igazság, hogy ez csak néhány apró kis részlet. Viszont remélem ez a kékvirágú terülő - aminek nem tudom a nevét -, hamarosan beborítja a rézsüt.


A citromfű levele ilyenkor annyira friss, húsos és illatos, hogy legszívesebben beleharapnék. :) Ha azt nem is, de teába bekerül!



A veteményes is alakul. Nő már a retek, a spenót, a borsó. És mindent elborít a körömvirág, ami tavaly elhullatta a magját. :)


Nagy-nagy örömömre megeredt a fekete szeder!


5 megjegyzés:

bajomir írta...

A kis kék virágú nak Vinca minor a neve, és valóban nagy a valószínüsége annak, hogy benövi a talajt :)

Brigi írta...

Köszi! :) Azt tudom, hogy fut, amerre tud, mert anyuéktól hoztuk, már átszaladta a szomszédba...
De jó, hogy itt vagy! :DDD

Ledorka írta...

Kis kék virágúm nekem is van. :) Én még nem merészkedtem ki a sárba, de tervezem, hogy fotózok. Megértelek, jó nézni, hogy alakul a kert. :)

BCili írta...

A kis kéket a kertészetekben kis métengként találod meg és jó talajtakaró. De rendesen agyagos a földetek, és hol vannak az eperszemek?

boGár krea írta...

Lidércke, én sem most fotóztam, már egy hónapja... Bár tegnap is kint voltam kicsit gyomlálni, de fotót inkább nem is készítek az aktuális állapotokról, mert igen elszomorító. Szinte mindent megtépázott a vihar...:(

Cili, vannak eperszemek, meg virágok is, csak még nem tettem fel róluk új képet. Bár most féltem őket, ez után az idő után...