...bajszos angyalokat!

Az első és legfontosabb, amit erről a munkáról el kell mondanom, hogy különlegesen szerettem készíteni az első ötlettől az utolsó öltésig végig. Nincs különösebb oka, valahogy nagyon magaménak éreztem a feladatot.

Anna kérése annyi volt, hogy a falvédő lehetőleg lilás, türkizes megnyugtató árnyalatú legyen, szerepeljen a falvédőn cica, egy barna hajú kislány és az esti búcsú mondat: "Szép álmokat, rózsás csókokat, bajszos angyalokat!" Valamint tetszett neki az egyik korábbi városos falvédőm.

Nagyon kedvesnek találtam ezt a mondatot, amiről rögtön eszembe jutott, hogy valahogy a bajszos angyaloknak is rajta kell lenni a képen. És mi más lehetne bajuszos angyal, mint egy cica? ;)
Az ötlet Annának is megtetszett, így nagyon hamar elkészültek az első vázlatok, majd a végleges változat terve.
 Ezen egy kislány alszik a szobájában, ahol álmában a bútorok várossá alakulnak, körülötte pedig röpködnek, őrzik a cica angyalok.
Igazén szép türkiz anyagot nem volt könnyű beszerezni, de sikerült. (a fotók egyike sem adja vissza tökéletesen a valódi színeket sajnos)


A legnagyobb boldogságot persze a karácsony után kapott levél, amit Anna írt. Engedelmével idézek belőle:

"Anyuék tegnap előtt meghozták és Julinak nagyon tetszik. Szinte magán kívül van a gyönyörűségtől az én kislányom. Ahányszor meglátja a falvédőt (beleértve minden egyes alkalmat, amikor bevonszol a szobájába, hogy megmutassa - naponta kb. hatszor) izgatottan kalimpál és mondogatja, hogy Cica! Baba! See? (Látod?). Tegnap este kis gond volt az elalvással, mert annyira lázba jött a falvédőtől. Másfél órán keresztül énekelt, és mondogatta a kis versikéit, majd hajnali egykor ismét arra ébredtünk, hogy dalol... Szóval igazi sikerről beszélhetünk! :)"





 




Itt már a mostani helyére téve láthatjátok, később a falra kerül majd természetesen. Igazán megtisztelő, hogy Reich Károly rajzai közelébe keveredhettem.





3 megjegyzés:

Ídes Rúzsám írta...

Ez a falvédő egyszerűen tüneményes, cicákkal az élen! Pedig én nem is szeretem a macskákat. :)

boGár krea írta...

Köszönöm szépen! Az az érdekes, hogy én sem vagyok macska rajongó. De miközben varrtam, majdnem meginogtam... :)

Hencsilli írta...

Nagyon szép a falvédő!
Kiskoromban nekem is ezt mondták a szüleim lefekvéskor: Szép álmokat, rózsás csókokat, bajuszos angyalokat! :D