Adventi koszorú inpirációk

Nagyon fontos eleme a karácsonyvárásnak nálunk az adventi koszorú. Közös ebédnél vagy vacsoránál egy ima vagy dal kíséretében, esetleg karácsonyi történetek felolvasása mellett gyújtjuk meg a gyertyákat az adventi vasárnapokon. 
Megjelenését illetően - a család férfi tagjának kívánságára, egy őzgerinces változatot követően - évek óta a hagyományos kerek koszorú formát választjuk. Annak ellenére, hogy nekem sokkal inkább tetszenek a formabontó megoldások.(!)
Most viszont felmerült bennem, hogy talán nem is az alakja, hanem inkább a díszítettsége (vagy inkább dísztelensége) lehetett a probléma? Mármint a "kritikus" szemszögéből...
Azt hiszem leszek olyan bátor, és idén egy kellően díszes, de azért ízléses és nem kerek vagy legalábbis nem koszorú alapú adventi koszorút készítek.

Mutatom néhány kedvencemet (az utolsó kettő a befutó, egyébként):







Képek forrása innen elérhető még több ötlettel kiegészítve.
Korábbi saját adventi koszorúim közül néhány itt található.

3 megjegyzés:

Virág írta...

A gombos doboz (mert nem tudok másra gondolni, ez csak gombos doboz lehetett :) ) tényleg befutó, de az első is nagyon szép, kedves. Lehet hogy keresek egy hozzá való csészét, tálat.

a Matula ikrek írta...

De jók! Éljen a formabontás! :)

boGár krea írta...

Ugye, hogy így is lehet szép? Egyébként megkaptam a jóváhagyást, idén "formabonthatunk". :)

Kedves Virág! Örülök, hogy te is itt vagy! Nálam ez a hímzőfonalas doboz (volt eddig) - már kipakoltam, ma lepácolom.
Tényleg nagyon kedves , szép a porcelánban rendezett változat. Ha volna olyan csodás tálam, mint az első, én is azt választanám.