Adventi koszorú - minek nevezzelek?

Idén zöld utat kaptam és végre szabadon kibontakozhattam az adventi koszorúnkat illetően. Mutatom, hogyan készítettem.


Tulajdonképpen nem is beszélhetünk koszorúról, hiszen a hímzőfonaltartómat ürítettem ki alapnak. Első lépésben a natúr dobozt lepácoltam egy rétegben paliszander színűre, amitől nem lett túl sötét, viszont kapott némi rusztikus, kopottas bájt. Ezzel túl is voltam a feladat legidőigényesebb részén, hiszen már csak meg kellett töltenem a rekeszeket.


Mivel a dobozom elég mély, mindegyikbe raktam különféle vastagságúra vágott tűzőhabot, így megemelve, kiemelve a tartalmát. Ezeket mohával, és mivel ez közben elfogyott a gyertyák alatt tuja levelével takartam le.


Elsőként a gyertyákat helyeztem el, majd jöhetett a többi rekesz. Kizárólag természetes anyagokat használtam: tobozokat, ágakat, fahéjat és borostyán indákat. Utóbbit hagytam a legvégére.


Igyekeztem úgy elhelyezni, hogy kanyarogva átlógjon a termések fölé, így oldva a túlságosan szabályos összhatást. Ha a borostyán elszáradna közben, könnyedén ki tudom cserélni, így folyamatosan frissen tarthatom a díszünket.


Ugyanezekkel az elemekkel valószínűleg egy hagyományos koszorúalapot is szépen ki lehetne dekorálni, csak kicsit tovább tartana. Nekem viszont nagyon tetszik, hogy eltér a megszokottól, formabontó, mégis nagyon visszafogott, ízléses.



Ti milyen adventi koszorút készítetek idén?
Szeretitek az újszerű megoldásokat vagy inkább a hagyományos változatot választjátok?

3 megjegyzés:

a Matula ikrek írta...

Nagyon kedves, hangulatos lett! :)

boGár krea írta...

Köszönöm! Nektek milyen koszorútok lesz?

a Matula ikrek írta...

Semmilyen, nem vagyunk nagyon koszorúsak... :)