Lakásdíszítési ötletek adventre

Minden évben advent első vasárnapján ünneplőbe öltöztetjük a házat kívül-belül. Persze nem esünk túlzásokba, odakint például az eresz vonalán egy szolid fehér égősort húzunk végig. Az ajtó melletti lámpásokba a gyertya mellé fenyőágak, termések kerülnek.
Bent minden helységbe jut valami ünnepi. Égősorokat, gyertyákat - még többet, mint ami amúgy is van - veszek elő, a karnisról lógatok le néhány apróbb díszt, örökzöld ágakat helyezek el asztalokon, polcokon. Szeretem a karácsonyi díszletet, de az ünnep elmúltával már nem okoz olyan örömet, így inkább előtte hosszabbítom meg egy hónappal. Fokozza a várakozás izgalmát és a meghitt pillanatokat.
Mutatok pár költséghatékony, szép megoldást, ami nálunk korábban már bevált. 
Aki olyan szerencsés, hogy tágas előszobába lép, ahonnan faragott korláttal szegélyezett lépcső vezet az emeletre, annak nem kérdés, hogy a korlátot kell fenyőfüzérrel feldíszítenie. Mi ennél jóval kisebb helységbe érkezünk, így a szemközti ajtókeretre kerül szerényebb méretű girland. 


A közlekedő vagy bármely szoba ablakába függeszthetünk egy ágat, esetleg vázába tehetjük és feldíszíthetjük karácsonyi díszekkel, amíg meg nem érkezik az igazi karácsonyfa.


Meglévő gyertyatartóinkat vagy akár néhány befőttesüveget is kidekorálhatunk tobozokkal, ágakkal. Csoportokba rendezve a komódon, polcokon igazán hatásos a végeredmény!


Vagy gyűjtsük tálcára a hasonló stílusú elemeket. De vigyázzunk, nem elég, ha karácsonyi dekoráció mindegyik! Fontos az összhatás és a harmonikus végeredmény!

 

A konyhában fellógathatunk a frissen sütött mézeskalácsokból néhányat. Ha örökzöld ágak, növények közelébe tesszük, máris elértük az ünnepi hangulatot. 


 Gyerekszobában vagy a hálóban kedves ünnepi színfolt lehet a csillagokból készített füzér. Papírból gyorsan elkészül, ehhez használhatjuk sablonnak a sütikiszúrót. 


Ti szoktátok az adventi időszakra feldíszíteni az otthonotokat?
Ha igen, milyen lesz idén?

Korábbi bejegyzéseimet a karácsonyi lakásdíszítésről ide kattintva érhetitek el.
Még több ötlet és a fentiek forrása ebben az albumban található:

Nincsenek megjegyzések: